Två muséer & En Konsthall

På Hamnplanen hittar du Kåsebergas två muséer.
Ola Ahls fiskebod berättar om Kåseberga hamn genom tiderna.
Sjöräddningsmuséet informerar om Sjöräddningssällskapets historia.
Kåseberga Konsthall är en ny ideell verksamhet - mitt i Kåseberga By.

 

ola Ahls fiskebod

Kåseberga fiskERi- och hamnhistoria

Ola Ahls fiskebod är en sevärdhet i Kåseberga hamn. Där har Ove Söderling, som själv varit fiskare, samlat ett mycket personligt och unikt material om Kåsebergas och Kåsebergafiskarnas historia. Väggarna är täckta med tidningsklipp och bilder från hamnens långa historia. En del gamla fiskeredskap speglar också fiskets utveckling.

Muséet är öppet under dagtid på sommarhalvåret. Hänger flaggan ute så är muséet öppet. Välkommen in.

Under vinterhalvåret - 1 oktober-1 maj - är fiskeboden stängd. Men det går att ordna specialvisningar genom att kontakta Ove Söderling på 073-085 86 44

sjöräddningsmuseet

En kulturell mötesplats i Kåseberga hamn

Föreningen Sjöräddningsmuséet i Kåseberga hade enligt samverkansavtal med Sjöräddningssällskapet uppdraget att berätta om Sällskapets över 100-åriga historia och om dagens arbete att rädda liv till sjöss.

Museet avvecklades efter sommarsäsongen 2016. Information om nedläggningen gavs till byalaget i ett brev som Du kan läsa här.
 

Kåseberga konsthall

konstnärer genom tiderna har hittat inspiration här.

Kåseberga konsthall är det senaste tillskottet i vår bys sevärdheter. Där kan Du se verk av konstnärer som bott och/eller verkat i Kåseberga genom tiden. Och de har varit många som tjusats av ljuset och vyerna i denna förtrollande del av Österlen. Konsthallen ligger mitt i byn, på Kåsessons Café och Lanthandel. Konsthallen öppnas i mars. Välkomna in!

Konsthallen har en Facebooksida som Du kan nå här.