Personräknargruppen har sedan 2013 registrerat besöksströmmarna till Kåseberga. Mycket pekar på rekordsiffror för året 2016-17*.  Varmt välkomna att läsa i den PowerPoint som Leif Nilsson gjort.
*) Prognos för tiden 1 juli 2016 till 31 juni 2017

                                   Klicka på rubriken ovan för att läsa sammanställningen.


 

Foto: Skånska Dagbladet Foto: Skånska Dagbladet

säger kommunrådet Kent Mårtensson i Skånskan den 7 juni. "Vi har Ebbas gård som var med i ett köp av mark som kommunen gjorde för flera år sedan för att säkra framtida exploatering. Placeringen för ett besökscentrum är ypperlig här eftersom gården ligger i direkt anslutning till parkeringen på vägen upp till Ale stenar". Klicka på rubriken här ovan, och läs mer.

Foto: Skånska Dagbladet Foto: Skånska Dagbladet

.. skriver Skånskan i en artikel den 5 juni. "Förra året drog Ystads turistbyrå in turistvärdarna i Kåseberga. I stället blev det byborna och näringsidkarna som fick hjälpa de hundratusentals besökarna som årligen tar sig till Skånes mest besökta turistmål.".Klicka på rubriken här ovan, och läs mer.

Vi har många arbetsgrupper i Kåseberga Byalag. Trädgårdsgruppen, Ljusgruppen, Webbgruppen, Framtidsgruppen, Gravarnegruppen, Personräknargruppen och - när vi jobbade för att få fiber till byn - Fibergruppen. Vad gör  grupperna? Klicka på rubriken och läs mer!

Här hittar Du vad media m fl skriver om Kåseberga

Den 5e november går vårt årliga firande "Kåseberga lyser" av stapeln igen. Det blir en ljusfest i byn för att lysa upp höstmörkret. Vi som deltar kan sedan avrunda med något gott på Kåsessons där puben kommer att vara öppen, och på Kåseberga Café & Bistro som också välkomnar gäster i samband med evenemanget. Vik  gärna lördagen den 5e november för en ljusfest och mera!

Foto: YA Foto: YA

Jennifer Larsson skapade sitt eget sommarjobb, skriver Ystads Allehanda den 21 juni. "Hon övertalade chefen att satsa på utomhusförsäljning" på familjeföretaget Stockholmsgården vid Kåseberga.
Klicka på rubriken här ovan, och läs mer
 

Foto: DN den 22 maj Foto: DN den 22 maj

... skriver Dagens Nyheter i en artikel den 22 maj. Reportaget, som gjordes i bl.a. Kåseberga, summerar surfläget så här: "Efter några timmars surfande står det klart att skånsk vågsurfning är förstklassig" Klicka på rubriken här ovan, och läs mer.
 

Mobil bastu med utsikt
Foto: Mika Terne Yli-Ketola. Foto: Mika Terne Yli-Ketola.

Vi kan inte låta bli att visa detta foto på ett nästan unikt fenomen nere i hamnen. 'Kåseberga Spa & Konferens' skrev någon på Facebook. Mobil bastu med utsikt säger nog ägarna, som vi önskar många heta stunder och goda prat i sin skapelse!

Kanske kan minnesanteckningarna från Personräknargruppens senaste möte ge en idé om vad vi i den gruppen gör, och varför. Läs gärna. Klicka på rubriken och läs mer!

Foto: YA den 12 maj 2016 Foto: YA den 12 maj 2016

De första stegen mot ett besökscentrum i Ebbas hus i Kåseberga tas redan i sommar. "Vi kommer att inleda med mindre åtgärder..."
Läs mer genom att klicka på rubriken här ovanför.

Fotoklipp ur YA den 27 april 2016 Fotoklipp ur YA den 27 april 2016

Ebbas gård, kan bli ett centrum för besökare till Kåseberga och Ales stenar, och kan renoveras för omkring 17 miljoner kronor. En arbetsgrupp tittar på hur planerna ska bli verklighet.
Läs mer genom att klicka på rubriken.

Välkomna att bidra med Dina finaste Kåsebergafoton! Och förstås se andras
fotografier av vår by!
Klicka på rubriken!

Arkiv 2016

Här parkerar vi nyheter av äldre datum.

Allmänt
om kåseberga

konst / kultur / idrott  kåseberga

näringslivet
i kåseberga

Kåsebergamålning av Johan Johansson Kåsebergamålning av Johan Johansson

"I år fyller Ystads konstmuseum 80", skriver Ystads Allehanda, den 2 januari. Jubileumsåret firas med utställningar, bl a av  konstnären 
Johan Johansson som verkat i Kåseberga.

Skånskan skriver den 3 mars om Maria Åkesson Skånskan skriver den 3 mars om Maria Åkesson

Skånska Dagbladet uppmärksammade den 3 mars Maria Åkesson och hennes verksamhet i Kåseberga. Läs om den nyöppnade puben och konsthallen genom att klicka på rubriken.
Du hittar även artikeln under Media i menyraden.