Arkiv 2015

Här parkerar vi nyheter av äldre datum.

Allmänt
om kåseberga

konst / kultur / idrott  kåseberga

näringslivet
i kåseberga

'Nytt villaområde planeras i Kåseberga' 
"Om några år kan det finnas fler åretruntboende i Kåseberga."
(Text och foto YA 23 april 2015)

"Besöksnäringen i Skåne växer så det knakar"
Naturområden, som Ales stenar, dyker upp som en av de största attraktionerna med 750 000 besökare. Klicka på fotot för att se kartan i större storlek.
(Text och foto Sydsvenska Dagbladet 2 maj 2015)
Kåsebergamotiv i sommarutställning
Deras föräldrar var konstnärer i Kåseberga. I sommar ställer de tre konstnärsbarnen ut sina föräldrars verk med motiv från Kåseberga och Österlen". Utställningen pågår 27 juli t o m 8 augusti på Logen.
(Text och foto YA 5 maj 2015)

SvT:s vetenskapsredaktion filmade den 2 maj 2015 musik-arkeologiskt arbete vid Ales stenar. 'Hur vet vi vad man spelade för musik på järn-åldern?" SVT:s Vetenskaps-redaktion undersöker detta till-sammans med Lunds Universitet och professor Cajsa Lund. Filmen sänds på SvT i höst. Cajsa Lund besöker gärna Kåseberga för att berätta om sitt arbete.Film om tonårsdramatik från Ales Stenar till Berlin.
Bästa vännerna Sophie och Alice står vid Ales Stenar, blickar ut mot havet och drömmer om den stora världen. Men drömmen blir en mardröm...
(Text och foto SDS 23 januari 2015)

IF Ale från Kåseberga vann över Ljunghusen (8-1) och fick oavgjort mot Eslövs PK 2 (7-7).
Därmed spelade Ale hem seriesegern. Nästa säsong blir det spel i division 2 för kvartetten Samuel Larsson, Roger Nilsson.
(Text och foto Skånska Dagbladet, 21 mars 2015)

"Skärmflygningen utanför Kåseberga vid Hammars backar är känd över hela landet. Men det är kanske inte alla som vågar eller har möjlighet att ta sig upp. Vilken tur att det finns de som filmar sina flygningar. Kolla in den här sköna filmen som vi hittade på nätet. Filmen är upplagd av luftburen.se.

(Text och foto YA 27 maj 2015)

"Socialstyrelsen rekommenderar 7 - 14 dagar i Kåseberga varje år", skriver Fenix Skärmflygklubb i ett roande inlägg på sin webbsida inför klubbens resa till Kåseberga i år. ... "Kåseberga Sveriges främsta hang, om du redan varit där finns inget att tillägga. Om du ännu inte varit där...ja då måste du dit."

 Ystads Allehanda om prisade djuruppfödare i Kåseberga och Löderup
"– Det kanske är något i vattnet som gör oss extra bra i den här trakten, skrattar Ingela Mauritsson som föder upp lamm." 
(Text och foto YA​ 27 januari 2015 )


"Cirkeln sluten för Åkessons lanthandel i Kåseberga"
Maria Åkessons har flyttat in i det vita huset, som hennes farfar lät bygga på Ales väg i Kåseberga.
Nu öppnas dörrarna till Kåsessons café och lanthandel!
(Text och foto YA 8 april 2015)

YA berättar om "Nya ägare till Kåsebergaodling"
"Dong Lu och Martin Backlund bor sedan snart tio år utanför Peppinge och har länge letat efter en verksamhet i området. I december såg de att Kåsebergaodlingen var till salu ..."  (Text och foto YA 29 april 2015)
Blir Leif från Kåseberga "Sveriges bästa bonde" ?
Leif Nilsson från Kåseberga är en av tolv lantbrukare som tävlar om titel, pengar och ära i TV4s nya spännande tävling, vintern 2015.
(Text och foto YA 15 januari 2015)